събота, 28 ноември 2015 г.

Смяна на ремък на пералня - част от ремонтите на майстора в събота

Истинска есенна събота в София. Дъждовно, мрачно, студено време, което не мотивира човек да излезе навън. В локвите по тротоарите е пълно с удавени листа. Тъжен финал на топлия тази година ноември. Снегът дебне зад ъгъла на съседния блок, спотаен изчаква удобен момент, за да засипе столицата и поне за малко да скрие сивотата на късната есен. 

събота, дъжд, есен, София, майстор, сервиз, сервиз за битова техника, перални, печки,


Събота за мен си е редови работен ден, времето няма значение. Помъкнал майсторската чанта с инструменти из софийските автобуси и трамваи, вървя към следващия адрес, за да ремонтирам. Днес е ден за поправка на перални, което е типично за за последните дни от седмицата. 

Ремонт на перални

Ремонт на перални по домовете, майстор, сервиз,събота,сервиз за битова техникаСмяна на ремък на пералня


Ремонт на перални, Ремонт на перални по домовете, майстор, перални, ремък, двигател,


Предназначението на ремъка е, за да предава мощността от електродвигателя към барабана на пералнята.

Начален и главен признак за скъсан ремък на пералната машина е промененият звук на електроуреда в работен режим. Собствениците на повредените перални, които съм посещавал за ремонт, най-често се оплакват от пронизващо остър и свирещ звук. Нормалният шум за добре работеща пералня отсъства. Двигателят вдига свръхобороти (когато е четков мотор) и има опасност да изгори или да се разруши механично, т.е. да стане по-голяма повреда, чието ремонтиране ще струва повече, ако не се вземат адекватни мерки. 


Ремонт на перални, Ремонт на перални по домовете, перални,  ремонт,сервиз


Ремонтът не е от най-скъпите и няма смисъл да се отлага подмяната на ремъка на пералнята. При различните модели перални ремъците са различни, което обуславя като първо действие свалянето на ремъка, закупуването на нов, съответен модел, а след това самата смяна.
Инж. Станев

Сервиз за битова техника в събота и неделя


Ремонт на перални, Ремонт на перални по домовете, майстор, печки, фурни,


Няма коментари:

Публикуване на коментар