вторник, 8 март 2016 г.

Ремонти на перални и печки в София и непостоянното мартенско време са щрихи в новата седмица на майстора


Седмицата за майстора отново започна с ремонт на перални и печка, а как ще се развие сервизния график през оставащите няколко дни, мога само да предполагам. Залагам в полза на пералните, преобладаващи като количество сред поръчките за ремонт на повредена битова техника. Следват неизправните печки, които трябва да бъдат поправени. Това са само прогнози, не изключвам да има и изненадващи промени. Например в София в понеделник беше прекрасен ден, на остъклената тераска с изглед към Витоша в Борово температурите следобед  достигнаха 29 градуса по Целзий, а вечерта се изливаше пороен дъжд в опит да удави идващия вторник.

Красив бял цвят по клоните на дръвчетата в София връща към отминали безгрижни времена. Припомням си стих на Дебелянов, пропит с тъга и носталгия по това, което завинаги е отлетяло:

"Помниш ли, помниш ли тихия двор,
тихия дом в белоцветните вишни?"


Ремонт на печки в София, пролет, Дебелянов
Бели цветчета по клоните


Правим планове и чертаем схеми, но нещо изниква съвсем непредсказуемо и разхвърля безредно кубчетата, с които градим своите мечтани кули.  Това е животът - неочаквана капка кафе върху бялата блуза, току-що излязла от пералнята, изсъхнала на мартенското слънце, гореща от металната длан на ютията. Усилията покрай дадено действие имат смисъл, няма значение дали резултатите ни харесват или не. Нещата се случват в своя ход към безкрая, а ние продължаваме със следващите планове.


ремонт на перални, ремонт на печки по домовете, ремонт на ютии,
Ремонт на битова техника в София

Какво ще се окаже сигурно в свят, пълен с безкрайни опции - в дъжд или слънце продължавам с ремонтите на перални, печки, фурни, телевизори.

 
ремонт на перални, печки, фурни, телевизори
Ремонт на печки по домовете в София




Честит 8 март на по-красивата част от човечеството!  Днес майсторът също приема поздрави - за рожден ден.



инж. Станев











1 коментар:

  1. Благодарим за ремонта на фурната и прахосмукачката. сем. Димитрови

    ОтговорИзтриване

Представена публикация

Снимки от ремонта на счупена ключалка на люк на пералня

Днес е петък, ден на майстора. Аз обаче работя цял ден не само днес, но и в предстоящите почивни дни - събота и неделя. Ще бъ...