неделя, 5 февруари 2017 г.

Защо потъмнява екранът при LCD телевизорите и може ли да се ремонтира тази повреда?Получих заявка за диагностика и  ремонт на телевизор. Обясниха, че се появило тъмно петно на екрана. 

ремонт на телевизори по домовете, Инж. Станев, ремонт на телевизори в неделя,
Ремонт на телевизори

На място  заварих LCD телевизора разглобен. Преди мен отишъл друг „майстор”, който успял единствено да отвори  телевизора. Телевизионният „техник” прибрал  таксата за посещение и диагностика, и повече не се появил, въпреки двуседмичното търпение на собствениците и обещанието му да поправи телевизора.

Защо потъмнява екранът при LCD телевизорите?

Причината за потъмняване на екрана на LCD телевизор е липсата на подсветка на матрицата (екрана). Такава повреда се получава, когато е налице:
 • проблем в захранващия блок;
 • проблем в инверторната платка (при обикновените LCD телевизори, при LED телевизорите  няма такива платки);
 • повреда на луминисцентните лампи на подсветката.

Ремонт на захранващ блок на 32' LCD телевизор Samsung. 

потъмнява екранът при LCD телевизор,  ремонт на телевизор,  тъмно петно на екрана на телевизор,  LCD телевизор,  майстор, телевизор, Телевизионен техник, поправя телевизори,
Ремонт на захранващ блок

Телевизорът се носи на сервиз или се търси майстор, защото диагностиката и отстраняването на повредата са само по силите на професионалист. Успешният ремонт изисква не само задълбочени познания, но също така и прецизна измервателна техника.

В случая повредата подлежеше на ремонт, телевизорът беше поправен и годен за употреба от собствениците. 

Специализиран ремонт на телевизори по домовете. Инж. Станев извършва ремонт на телевизори от понеделник до неделя. За повече запитвания и отстраняване на повреди при различни марки и  модели телевизори и друга битова техника - перални, печки, плотове, фурни, микровълнови, диспозери, аспиратори, съдомиялни - може да се свържете с мен на посочения телефон. 

LCD телевизор,  майстор, телевизор, Телевизионен техник, поправя телевизори, подсветка на матрицата, Специализиран ремонт на телевизори по домовете, ремонт на телевизори по домовете, Инж. Станев, ремонт на телевизори в неделя,
Майстор за ремонт на битова техника

Когато името работи за теб!


Няма коментари:

Публикуване на коментар